Change Location 

Marabu FESPA 2019-messuilla

03/11/2019

"Mahdollisuuksien räjähdys" on tämän vuoden teema FESPA-messuilla Münchenissä, Saksassa. Marabu ohjaa tätä henkeä esittelemällä monipuoliset värit silkki-, digitaali- ja tampopainamiseen sekä graafisissa että teollisissa sovelluksissa. Laajan osaamisensa ansiosta Marabu on ensisijainen kumppani yrityksille jotka etsivät uusia vastauksia erityisiin painamisen haasteisiinsa.

Tamm, Saksa, maaliskuu 2019 - Tänä vuonna FESPA Global Print Expo järjestetään Münchenissä 14.-17. toukokuuta. Marabu esittelee salissa B5, ständillä E28 hyväksi havaittuja painovärejä valikoimastaan ja lanseeraa uusia ratkaisuja erilaisiin sovelluksiin silkki-, tampo- ja digitaalipainamiseen. Näitä sovelluksia ovat esimerkiksi pakkaukset, lasit, muovit ja herkät tuotteet, jotka esimerkiksi joutuvat suoraan kosketuksiin ihon kanssa. Lisäksi Marabu kohdistaa huomiota useisiin digitaalisiin painoväreihin - erityisesti sen UV-kovettuviin ja liuotinpohjaisiin vaihtoehtoihin useimpien valmistajien uusimmille tulostimille - sekä vesipohjaisiin nestelaminaatteihinsa.

Matalamigraatioinen UV-kovettuva silkkipainoväri PE/PP-muovipakkauksiin
Elintarvikepakkausten on suoritettava erilaisia tehtäviä: niiden on saatava huomio kiinnittymään itseensä ja kannustettava kuluttajia ostamaan - ja ennen kaikkea niiden on suojeltava niiden sisältöä.

Tästä syystä elintarvikepakkausten väreihin sovelletaan tiukkoja laatuvaatimuksia, joilla varmistetaan, etteivät ne ole alttiita migraatiolle (so. aineiden siirtyminen pakkausmateriaalista elintarvikkeeseen). Marabun Ultra Pack UVFP-väri on ensimmäinen ja ainoa virallisesti hyväksytty (Sveitsin laadunvarmistuspalvelujen, SQTS, sertifioitu laitos) migraatioherkille PE/PP-muoveille – materiaaleille, joita eniten käytetään elintarvikkeiden pakkaamiseen. Lisäksi Ultra Pack UVFP -värien erittäin suuri reaktiivisuus varmistaa nopeat kuivumis- ja painonopeudet - jopa 4000 kappaletta tunnissa.

Monipuoliset värit säiliöille ja litteälle lasille
Marabun laajaa lasivärien valikoimaa on vahvistettu lisäämällä kaksi värisarjaa erilaisiin sovelluksiin.

Yksikomponenttinen Mara® Tech MGO -paistoväri on ihanteellinen paitsi lasille, myös silkki- ja tampopainamiseen metallille, kohteissa joissa kemikaalien kestävyys on oleellista. Väri sisältää silikonia ja on siten sopiva sekä ensimmäiselle että toiselle pinnalle, erityisesti säiliöille ja litteälle lasille. Yksikomponenttisena tuotteena se takaa erittäin luotettavat painoprosessit. Näin Mara® Tech MGO on täydellinen valinta herkille tavaroille, kuten tuttipulloille, juomalaseille ja lääketarvikkeille.

Marabu suuntaa valospotin myös kaksikomponenttiseen Mara® Glass MGLA:han. Tämä kehitettiin erityisesti toiseksi värikalvoksi tasaisille lasimateriaaleille, kuten älypuhelimille, syöttöjärjestelmille (kosketusnäytöt) ja ulkokäyttöliittymille, mukaan lukien alusten ja veneiden ohjausyksiköt sekä digitaaliset karttapäätteet Münchenissä ja muissa suurissa kaupungeissa.

Uusi UV-kovettuva ratkaisu luottokorteille
Henkilötunnistus- ja maksukortit kasvavat maailmanlaajuisilla käyttäjätunnistusmarkkinoilla. Korttien henkilökohtaiset visualisoinnit eivät ainoastaan lisää brändin tunnettuutta - ne voivat vahvistaa käyttäjän emotionaalista yhteyttä korttiin (ja myös kortin julkaisijaan). Marabun uudet Ultra Card UVCC -silkkipainovärit kovettuvat nopeasti, sopivat laminointiin ja sopivat erinomaisesti päällystetyille tai päällystämättömille PVC- ja PLA-kalvoille (PLA = polylaktidi, bioplastinen eli bio-
pohjainen polymeeri). Lisäksi väri on erinomainen kohokuviointiin ja se voidaan myös helposti yhdistää muihin painomenetelmiin - samalla kun se tarjoaa kaikki UV-kovettuvan tekniikan edut.

Ainutlaatuinen: markkinoiden ensimmäinen vesipohjainen tampopainoväri
Expo-messuilla Marabu esittelee maailman ensimmäisen kaupallisesti saatavan vesipohjaisen tampopainovärin. Uusi tuote on kehitetty vesipohjaisista, ruiskutettavista ja pensselillä levitettävistä Maqua Coat- ja Maqua Color-väreistä. Se sopii täydellisesti koriste-elementtien lisäämiseksi ja herkille sovelluksille, kuten lasten leluille. Väri tuottaa erinomaisia tuloksia tarttuvuuden, opasiteetin ja vastustuskyvyn suhteen alustoille, kuten puu, ABS ja esikäsitelty polypropeeni (PP). Vesipohjainen koostumus on hajuton ja ympäristöystävällinen. Alhaisten PAH- ja VOC-arvojensa ansiosta se suojaa sekä valmistajaa että kuluttajaa.

Joustavat tampopainovärit erilaisiin sovelluksiin
Marabun Tampa® Tex TPX tarjoaa erittäin hyvän tarttuvuuden ja peittävyyden yhdessä joustavan värikalvon kanssa. Kuten useat testitulokset ja laatutarkastukset ovat nyt osoittaneet, tämä parhaiten myyvä tekstiilien painoväri sopii myös muihin erittäin haastaviin tehtäviin. Erittäin huolellisesti hankitut, erittäin puhtaat raaka-aineet tarkoittavat, että tämä värisarja ei täytä ainoastaan vaatteiden valmistajien tiukkoja vaatimuksia, kuten Adidas A01 ja Nike RSL, se täyttää myös vauvanhoitotuotteita, leluja ja pakkauksia koskevat vaatimukset. Tämän seurauksena Tampa® Tex TPX ei enää rajoitu T-paitoihin, kenkiin ja vastaaviin kohteisiin. Se on nyt täydellinen myös muille herkille tuotteille, kuten tuttipulloille, tuteille, leluille ja henkilökohtaisten hygieniatuotteiden ja elintarvikkeiden pakkauksille.

Urheilufanit ja ulkoilmaharrastajat asettavat yhä enemmän tavoitteita, ja vaatteiden ja jalkineiden on pysyttävä tahdissa. Uusien korkean teknologian materiaalien on oltava erittäin joustavia ja kestäviä, sekä samalla näytettävä hyviltä. Marabun Tampa® Sport TPSP -muste on ihanteellinen näiden kankaiden koristeluun (esim. Nylon ja EVA). Sen tuloksena on erittäin joustava kalvo, joten se sopii erinomaisesti urheiluvaatteisiin ja kenkiin.

Vaihda se! - vaihtoehto digitaalisille OEM-painoväreille
Messuilla Marabu painottaa myös onnistunutta Switch It! konseptiaan - todellinen vaihtoehto OEM-väreille. Käyttäjät voivat yksinkertaisesti korvata tulostimen alkuperäiset värit Marabun valikoiman tuotteilla, jotka tarjoavat useita etuja. Marabun digitaalivärit kehitetään ja valmistetaan samojen tiukkojen määritelmien mukaisesti kuin OEM-tuotteet (yhdistettynä Made-in-Germany-huippuosaamiseen). Marabun värit ovat saatavilla kaikissa tavallisissa täyttöjärjestelmissä, kuten patruunoissa, pusseissa ja pulloissa. Niiden korkea laatu lisää tuotantokapasiteettia ja vähentää samalla tuotantokustannuksia.

Uusi ratkaisu Roland TrueVIS -tulostinsarjaan
Uusi liuotinpohjainen Mara® Jet DI-TV -väri on kehitetty erityisesti käytettäväksi kaikissa Roland® TrueVIS Print & Cut -laitteissa, ja se soveltuu kaikille tulostimille, jotka voivat käyttää TrueVIS-väriasetuksia. Näin ollen se on houkuttelevasti hinnoiteltu vaihtoehto OEM-väreille. Lisäksi siirtyminen Marabu-tuotteeseen ei edellytä muutoksia siruihin tai laitteistoon. Mara Jet DI-TV tarjoaa värikkäitä sävyjä, laajan värimaailman ja erinomaisen kestävyyden, joten se on erinomainen valinta mihin tahansa graafiseen sovellukseen. Väri soveltuu kaikille suosituille alustoille, kuten PVC-kalvolle, bannereille, taustavalaistuille kalvoille, roll-upeille ja muille, mikä mahdollistaa helpon tulostuksen alkuperäisillä profiileilla. Käyttäjät voivat olla varmoja huoltoystävällisyydestä ja saumattomasta yhteensopivuudesta tulostimien ja kaikkien komponenttien kanssa.

Laaja valikoima UV-kovettuvia digitaalivärejä
Marabun UV-kovettuvia mustesuihkutuotteita voidaan käyttää useissa eri tilanteissa ja ne ovat yhteensopivia kaikkien yleisten tulostuspäiden kanssa. Tarjoukseen sisältyy joustavia Ultra Jet DUV-A -värejä suurkokoon ja Ultra Jet DUV-C -tuoteperhe, joka voidaan tulostaa suoraan litteälle lasille ja lasista tai PET:stä valmistetuille astioille. On myös vaihtoehtoinen värisarja Océ Arizona-tulostimille, Ultra Jet DUV-GR, kuten myös LED-kovettuvat Ultra Jet DLE-A -tuotteet. Lisäksi Marabun UV-kovettuvien värien valikoima sisältää nyt kaksi uutta sarjaa: Ultra Jet DUV-MF on erittäin monipuolinen, ja se on kehitetty erityisesti suuren koon graafisiin sovelluksiin. Nämä tuotteet kuuluvat uuden sukupolven erittäin reaktiivisiin väreihin, jotka parantavat rullalta-rullalle- ja yhdistelmätulostinten tuottavuutta.

ClearShield®-nestelaminaatit - kustannustehokas vaihtoehto kalvolaminoinnille
Kirkkaat pinnoitteet, joita kutsutaan myös nestelaminaateiksi, ovat edullinen tapa suojata mainostaulut, taidekuvat, merkit, bannerit, markiisit, seinäpinnoitteet, ajoneuvojen grafiikat ja paljon muuta. ClearShield®-vesipohjaiset nestelaminaatit tarjoavat saman suojan kuin kalvolaminaatit. FESPA Global Print Expo -ständillään Marabu esittelee StarLam® 1600R –rullalta-rullalle- nestelaminointilaitteen. Se levittää sileän, yhtenäisen kalvon Marabun vesipohjaista nestelaminaattia, suojaten digitaaliset tulosteet nopeasti ja yksinkertaisesti. StarLam soveltuu moniin eri alustoihin, ja se voidaan liittää yhteen Marabun ClearShield®-formulaatioista, jotta voidaan luoda täydellinen ratkaisu käytännössä kaikkiin tarpeisiin. Laminaattoria on helppo käyttää ja se tukee suuria tuotantomääriä.

Press release: Marabu at FESPA 2019