Change Location 

Marabu FESPA 2018-messuilla

03/28/2018

Berliini on 2018 FESPA-messujen paikka. Osastolla B30 hallissa 1.2, Marabu esittelee painovärien portfoliotaan sekä monia uusia ratkaisuja silkki- ja tampopainoon, elintarvikepakkauksille, ohjauspaneelille, ja lasille. Lisäksi se esittelee useita digitaalipainosovelluksia - laajennettua valikoimaansa UV-kovettuvia mustesuihkutuotteita ja tuo esiin digitaalisten vesipohjaisten vaihtoehtojen etuja.

 

Uusi matala-migraatio-UV-kovettuva silkkipainoväri PE/PP-muovisille ruokapakkauksille

Elintarvikepakkauksella erilaisia tehtäviä: sen on herätettävä ostajan kiinnostus ja kannustettava kuluttajia ostamaan - ja ennen kaikkea sen on suojeltava sisältöään. Tästä syystä elintarvikepakkauksiin tarkoitetut painovärit ovat tiukkojen laatutarkastusten alaisia, jotta varmistetaan, etteivät ne aiheuta siirtymistä (eli aineiden siirtymisestä pakkausmateriaalista elintarvikkeeseen). Marabun uusi Ultra Pack UVFP on ensimmäinen virallisesti hyväksytty (Sveitsin laaduntarkastuspalvelut, SQTS, sertifioitu laitos) migraatioherkille PE/PP-muoveille - elintarvikkeiden pakkaamiseen eniten käytetyille materiaaleille. Lisäksi UVFP-musteiden erittäin korkea reaktiivisuus takaa nopean kuivumisen ja painonopeuden jopa 4 000 kappaletta tunnissa.

 

Uudet monipuoliset värit pakkauksille ja tasolasille

Marabu lisää kaksi värisarjaa erilaisiin lasisovelluksiin. Yksikomponenttinen Mara® Tech MGO uunitettava väri on ihanteellinen paitsi lasille, myös silkki- ja tampopainatukseen metallille, missä suuri kemikaalien kestävyys on ratkaisevan tärkeää. Muste sisältää silikonia, ja siksi se sopii sekä ykkös- että kakkospinnalle, erityisesti säiliöille ja tasolasille. Yksikomponenttisena tuotteena se takaa erittäin luotettavat painoprosessit. Tämä tekee Mara® Tech MGO:sta täydellisen valinnan herkille tuotteille, kuten vauvojen pulloille, juomalaseille ja lääketieteellisille tarvikkeille. Marabu esiintuo myös kaksikomponenttiseen Mara® Glass MGLA:n. Tämä väri on kehitetty kakkospintaväriksi (taustapuoli) tasolaseille, kuten älypuhelimille, tulojärjestelmille (kosketuspaneeleille) ja liittymille ulkokäyttöön - mukaan lukien laivojen ja veneiden ohjausyksiköt sekä digitaaliset karttapäätteet Berliinissä ja muissa suurissa kaupungeissa.

 

Uudet erikoisvärit etulevyjen painamiseen

Kapasitiivisia kosketusnäyttöjä löytyy monista erilaisista laitteista, kuten pesukoneista, kuivaimista, astianpesukoneista ja uuneista - ja jopa kahvinkeittimistä ja mikroaaltouuneista. Uusimmat laitteet on varustettu huippuluokan etulevyillä ja integroiduilla kosketuspaneeleilla. Marabun uusi Mara® Panel MPA -värisarja tarjoaa erinomaisen peittävän valkoisen sekä syvän, johtamattoman mustan, joka on kehitetty painamiseen taustapuolelle (toinen pinta) suosituille PMMA- tai PC-muoveille. Mara® Panel MPA:lla on erittäin hyvä sähkönvastustuskyky, jotta vältetään häiriöt syöttöjärjestelmän toiminnalle. Lisäksi värisarja on testattu vesihöyryn ja johtavien valmistajien tavallisimpien puhdistusaineiden keston osalta. Monissa tapauksissa kodinkoneissa on muovisia paneeleita metallikuoressa. Marabu tarjoaa ratkaisun koko laitteelle, vaikka yksittäiset komponentit valmistetaan erilaisista materiaaleista, eli muovista, metallista tai lasista.

 

Laaja kirjo of UV-kuivuvia digitaalivärejä

Marabun UV-kovettuvia digivärejä voidaan käyttää monissa tilanteissa ja ne ovat yhteensopivia kaikkien yleisten tulostuspäiden kanssa. Valikoima käsittää joustavat Ultra Jet DUV-A-värit suurkokoon ja Ultra Jet DUV-C-sarjan, joka tulostetaan suoraan tasolasille tai lasi- tai PET-säiliöille. Saatavana on myös vaihtoehtoinen värisarja Océ Arizona -tulostimille, Ultra Jet DUV-GR ja LED-kovettuvat Ultra Jet DLE-A – tuotteet. Lisäksi Marabun UV-kovettuvien värien portfolio sisältää uuden sarjan: Ultra Jet DUV-MF on erittäin monipuolinen, ja se on kehitetty erityisesti suurkoon graafisille sovelluksille. Nämä tuotteet kuuluvat uuden sukupolven erittäin reaktiivisiin väreihin, jotka parantavat roll-to-roll- ja hybriditulostimien tuottavuutta. Lisäksi Marabuilla on uusi erikoisväri sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitettuihin POP/POS-sovelluksiin. Siinä on erityisen kiiltävä pinta ja suuri värisävyjen kirjo.

 

Vesipohjaisten digitaalivärien etuja

Vesipohjaisten digitaalivärien kysyntä on entistä suurempaa ja markkinat janoavat uusia ratkaisuja. Keskiössä ovat digitaaliset tuotteet, jotka joutuvat kosketuksiin ihmisen ihon tai elintarvikkeiden kanssa. Tiiviissä yhteistyössä painoteollisuuden kanssa Marabu on luonut vesipohjaisia digivärejä joustaville elintarvikepakkauksille, pahville, leluille (EN 71/3 standardin mukaisesti) ja digitaalisesti painetuille tapeteille. Yleisesti ottaen nämä värit ovat ihanteellisia, jos ympäristöystävällisyys ja tuoteturvallisuus ovat kriittisiä, tai jos vesipohjaisten järjestelmien edut ovat suurempia kuin muut näkökohdat.


Press relaese: Marabu at FESPA 2018